SCEJ

化学工学会 第80年会

講演申し込み一覧(シンポジウム・講演分類別)


K) 国際シンポジウム

K-3. Japan-Thai Symposium in Food Engineering -Forefront Research on Food Process Engineering-

オーガナイザー: 吉井 英文(香川大学)

近年、エンカプスレーション、乾燥やナノエマルションといった食品工学の単位操作が見直されている。本シンポジウムでは、日本とタイの両国の研究者が発表し、食品工学における最新の話題を取り上げ、その最新状況と今後の課題について議論する。

最終更新日時:2015-07-10 15:24:01

この分類でよく使われ
ているキーワード
キーワード受理件数
sensing1件
Gastrointestinal digestion1件
sugar1件
protein adhesion1件
vesicles1件
Carbohydrate extraction1件
microencapsulation1件
surfactant free1件
Subcritical water1件
Agricultural wastes1件
Heat and mass transfer1件
Advanced drying technologies1件
enzyme1件
solid dispersion1件
Health foods1件
Carbonation1件
Microbial inactivation1件
Simulation1件
emulsion1件
lipid dispersion systems1件
quality evaluation1件
Jerusalem artichoke1件
Inulin1件
citric acid1件
In vitro model1件
spray drying1件
change of ingredient1件
taste1件
cleaning1件
O/W emulsion1件

受理
番号
講演題目/発表者キーワード発表形式
33[招待講演] Computer simulation in thermal food processings
(海洋大) (正)酒井 昇
Heat and mass transfer
Simulation
change of ingredient
O
46[招待講演] Encapsulation of enzyme by spray drying: Different formulation of feed liquid
(Chula U.) (海)○Soottitantawat Apinan(NSTDA, Thailand) (海)Ruktanonchai Uracha(Kagawa U.) (正)Yoshii Hidefumi
microencapsulation
enzyme
spray drying
O
154Infrared Spectroscopic Application to Food Processing
(三重大院生物資源) (正)○橋本 篤(正)末原 憲一郎(正)亀岡 孝治
quality evaluation
taste
sensing
O
187[展望講演] Overview of Recent Developments in Drying Technology
(King Mongkut's U.) Sakamon Devahastin
Advanced drying technologies
Health foods
Microbial inactivation
O
188Gastrointestinal digestion characteristics of O/W emulsion-based systems using in vitro models
(農研機構食総研) (正)小林 功
Gastrointestinal digestion
In vitro model
O/W emulsion
O
231[招待講演] Development of inulin powder production process from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers and quality determination
(Kasetsart U.) ○Khuenpet K.Jittanit W.Sirisansaneeyakul S.(TUMSAT) (正)Fukuoka M.
Carbonation
Jerusalem artichoke
Inulin
O
272[招待講演] Production of carbohydrate products from tropical fruit wastes by subcritical water treatment
(Silpakorn U.) ○Khuwijitjaru PramoteKlinchongkon KhwanjaiPokpong Areewan(Kyoto U.) Adachi Shuji
Subcritical water
Agricultural wastes
Carbohydrate extraction
O
334Preparation of amorphous sugar matrix from organic solvent and its application to surfactant-free encapsulation of insoluble substances
(岡山大工) (正)○今村 維克(学)佐藤 朋竹田 昂司日高 文博(三菱化学フーズ) 松浦 傳史(岡山大工) (正)今中 洋行(正)石田 尚之
solid dispersion
sugar
surfactant free
O
347Formulation of lipid-based micro/nanodispersion systems for developing food functionalities
(筑波大生環系) (正)市川 創作
lipid dispersion systems
emulsion
vesicles
O
402Pretreatment with citric acid to suppress food protein deposit formation on stainless steel surface for efficient cleaning
(海洋大食品) (正)萩原 知明
cleaning
protein adhesion
citric acid
O

講演申し込み一覧(シンポジウム番号・講演分類番号別)

受理済み講演申込一覧
化学工学会 第80年会

(C) 2015 公益社団法人化学工学会 The Society of Chemical Engineers, Japan. All rights reserved.
Most recent update: 2015-07-10 15:24:01
For more information contact 化学工学会事務局 第80年会 問い合せ係
E-mail: inquiry-80awww3.scej.org
This page was generated by easp 2.36; update.pl 2.37 (C)1999-2015 kawase