ISCRE 20

The 20th International Symposium on Chemical Reaction Engineering
Green Chemical Reaction Engineering for a Sustainable Future
Beyond the Kyoto Protocol
Sun 7–Wed 10 September 2008
Kyoto International Conference Center, Kyoto, JAPAN
ISCRE Logo

Schedule outline

Sun 7th
13:00 – 16:00 Registration [Hallway 1F]
16:10 – 16:50 Special lecture: [Room A]
Yoshimitsu Kobayashi, President & CEO, Mitsubishi Chemical Corporation
17:00 – 19:00 Reception (2 h) [“Swan”]
Mon 8th
9:00 – 9:30 Opening Ceremony: [Room A]
9:30 – 10:10 Plenary 1: [Room A]
Jaap C. Schouten, Prof., Eindhoven University of Technology

Coffee break (30 min)
10:40 – 12:00 Session 1A1: [Room A]
Sustainable development
Session 1K1: [Room K]
Novel reactors & process development I

Session 1I1: [Room I]
Modeling & simulation I
Session 1H1: [Room H]
Catalysts & catalytic reaction engineering I
Session 1G1: [Room G]
Materials processing I

Lunch (1 h 10 min) [“Sakura”]
13:10 – 14:30 Session 1A2: [Room A]
Energy & environment I
Session 1K2: [Room K]
Novel reactors & process development II
Session 1J2: [Room J]
Microreactors & micro-structured systems I
Session 1I2: [Room I]
Modeling & simulation II
Session 1H2: [Room H]
Catalysts & catalytic reaction engineering II
Session 1G2: [Room G]
Materials processing II

Coffee break (30 min)
15:00 – 16:00 Session 1A3: [Room A]
Energy & environment II
Session 1K3: [Room K]
Novel reactors & process development III
Session 1J3: [Room J]
Microreactors & micro-structured systems II
Session 1I3: [Room I]
Modeling & simulation III
Session 1H3: [Room H]
Catalysts & catalytic reaction engineering III
Session 1G3: [Room G]
Materials processing III
16:10 – 16:50 Plenary 2: [Room A]
Tadafumi Adschiri, Prof., Tohoku University
17:00 – 20:00 Poster session (3 h) [“Swan”]
Buffet & alcohols
Tue 9th
9:00 – 9:40 Plenary 3: [Room A]
Ferdinand Lippert, Dr., Senior Vice President, Chemical Engineering, BASF

Coffee break (30 min)
10:10 – 11:50 Session 2A1: [Room A]
Energy & environment III
Session 2K1: [Room K]
Novel reactors & process development IV
Session 2J1: [Room J]
Microreactors & micro-structured systems III
Session 2I1: [Room I]
Modeling & simulation IV
Session 2H1: [Room H]
Biochemical reaction engineering
Session 2G1: [Room G]
Fluidized bed & multiphase reactors I

Lunch (1 h 20 min) [“Sakura”]
13:10 – 14:10 Session 2A2: [Room A]
Energy & environment IV
Session 2K2: [Room K]
Resource conversion I
Session 2J2: [Room J]
Microreactors & micro-structured systems IV
Session 2I2: [Room I]
Modeling & simulation V
Session 2H2: [Room H]
Catalysts & catalytic reaction engineering IV
Session 2G2: [Room G]
Fluidized bed & multiphase reactors II
14:20 – 15:20 Session 2A3: [Room A]
Energy & environment V
Session 2K3: [Room K]
Resource conversion II
Session 2J3: [Room J]
Microreactors & micro-structured systems V
Session 2I3: [Room I]
Modeling & simulation VI
Session 2H3: [Room H]
Catalysts & catalytic reaction engineering V
Session 2G3: [Room G]
Fluidized bed & multiphase reactors III

Coffee break (30 min)
15:50 – 16:50 Session 2A4: [Room A]
Energy & environment VI
Session 2K4: [Room K]
Resource conversion III
Session 2J4: [Room J]
Microreactors & micro-structured systems VI
Session 2I4: [Room I]
Modeling & simulation VII
Session 2H4: [Room H]
Catalysts & catalytic reaction engineering VI
Session 2G4: [Room G]
Fluidized bed & multiphase reactors IV
17:00 – 15:40 Plenary 4: [Room A]
Milorad P. Dudukovic, Prof., Washington University
15:40 – 15:50 Invitation to ISCRE 21 [Room A]
Prof. S. Sunderesan, Chair of ISCRE 21
18:00 – 20:00 Conference dinner (2 h) [“Sakura”]
Wed 10th
9:00 – 9:40 Plenary 5: [Room A]
Zhenyu Liu, Prof., Beijing University of Chemical Technology

Coffee break (30 min)
10:10 – 11:50 Session 3A1: [Room A]
Energy & environment VII
Session 3K1: [Room K]
Novel reactors & process development V
Session 3J1: [Room J]
Fuel cells & electro-chemical reaction engineering I
Session 3I1: [Room I]
Modeling & simulation VIII
Session 3H1: [Room H]
Catalysts & catalytic reaction engineering VII
Session 3G1: [Room G]
Fluidized bed & multiphase reactors V

Lunch (1 h 20 min) [“Sakura”]
13:10 – 14:10 Session 3A2: [Room A]
Energy & environment VIII
Session 3K2: [Room K]
Novel reactors & process development VI
Session 3J2: [Room J]
Fuel cells & electro-chemical reaction engineering II
Session 3I2: [Room I]
Modeling & simulation IX
Session 3H2: [Room H]
Catalysts & catalytic reaction engineering VIII
Session 3G2: [Room G]
Fluidized bed & multiphase reactors VI

Coffee break (30 min)
14:40 – 15:40 Session 3A3: [Room A]
Energy & environment IX
Session 3K3: [Room K]
Novel reactors & process development VII

Session 3I3: [Room I]
Modeling & simulation X

Session 3G3: [Room G]
Fluidized bed & multiphase reactors VII
15:50 – 16:30 Plenary 6: [Room A]
Dion Vlachos, Prof., University of Delaware
16:30 – 17:00 Closing remark
Kouichi Miura, Vice chair of ISCRE 20
Most recent update: August 17, 2008